Kurs om kultur!

Kultur är egenskaperna hos en viss grupp av människor, som kan definieras av allt från språk, religion, mat, sociala vanor, musik och konst. I dag är många länder befolkade till stor del av invandrare och kulturen påverkas av de många grupper av människor som nu utgör landet. Jag ska gå en kurs som handlar om kultur i andra länder.  Det kan skilja sig väldigt mycket och jag tittade på en liten del av det hela nyss.

Den västerländska kulturen har kommit att definiera kulturen i europeiska länder samt de som till exempel Förenta staterna, som har varit starkt påverkad av den europeiska invandringen. Den västerländska kulturen har sina rötter i den klassiska perioden av den grekisk-romerska eran och ökningen av kristendomen i den 13:e århundradet. Österländsk kultur är starkt influerad av religion och refererar  i allmänhet till de samhälleliga normerna i länder i Fjärran Östern Asien (även Kina, Japan, Vietnam, Nord- och Sydkorea) och den indiska subkontinenten. Liksom i väst var österländsk kultur starkt påverkad av religionen under dess tidiga utveckling. Generellt i österländsk kultur det finns mindre av en skillnad mellan sekulärt samhälle och religiös filosofi än det finns i väst.

Vill man bara ha en vanlig dos av kultur ska man besöka en konstutställning eller en teater. Vad sägs om lite kultur på Regionteatern? De har flera olika föreställning så något passar säkert…

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *